Rombouts

Vloer en tegelwerken

Een gietvloer is een afwerklaag die op een dragende vloer wordt aangebracht door middel van het gieten van een stof die op de onderlaag uithardt.

Gietvloeren kunnen zijn opgebouwd uit beton (zogenaamd ‘gietbeton’) maar ook uit kunststof, zoals polyurethaan (PU) of epoxy. Ook worden mengsels van cement en polyurethaan toegepast.

In de industrie worden vooral epoxy-gietvloeren toegepast vanwege de resistentie tegen allerlei zuren en in de voedingsmiddelenindustrie in verband met hygiëne.

De PU-gietvloer wordt vooral in gymnastiekzalen en ook wel in woonhuizen toegepast. Een PU-gietvloer is elastisch, verend en in nagenoeg alle kleuren leverbaar.

De mortex gietvloer daarintegen  voelt comfortabel aan!
Mortex kan op vrijwel elke ondergrond worden aangebracht (chape, beton, bestaande tegels,….).
De ondergrond dient wel steeds voldoende droog en draagkrachtig te zijn.
De vloeren scheuren uit zichzelf niet.

Wat is een gietvloer?

Gietvloeren kennen hun ontstaan in industriële gebouwen en worden vandaag de dag ook nog toegepast in magazijnen en grote garages, maar intussen ook in kantoren en privé woningen.

Een gietvloer is een afwerkvloer die bovenop een dragende vloer wordt gegoten. Gietvloeren kunnen opgebouwd zijn uit polyurethaan (PU) of epoxy. In de industrie worden vooral epoxy-gietvloeren toegepast vanwege de resistentie tegen allerlei zuren en omwille van hygiëne.

De PU-gietvloer wordt het meest in woonhuizen toegepast, maar ook in kantoorgebouwen of showrooms. Een PU-gietvloer is elastisch en verend en in nagenoeg alle RAL-kleuren leverbaar.

Soorten gietvloeren

Er zijn veel vloersoorten die onder de noemer van ‘gietvloeren’ gerekend worden, waardoor het niet altijd even gemakkelijk is om de juiste informatie te vinden. Een gietvloer kan immers komen in verschillende uitvoeringen. Wat kunststof gietvloeren betreft kan een onderscheid worden gemaakt tussen drie soorten:

  • Epoxy gietvloeren
  • Polyurethaan gietvloeren (= PU gietvloeren)
  • Gietvloeren met een betonlook

Gietvloer prijs

Door verregaande concurrentie in de branche zijn de kosten van een gietvloer na verloop van tijd flink gedaald. Sommige leveranciers bieden al gietvloeren aan voor een extreem lage gietvloer prijs.

Als u als particulier of ondernemer nooit te maken heeft gehad met applicateurs en leveranciers van gietvloeren, dan raden wij u aan niet te snel te kiezen voor de goedkoopste gietvloer prijs

Wilt u de reéle prijs van een gietvloer in de vingers hebben, dan zult u diverse aanbieders en producten moeten vergelijken. Een goedkope gietvloer prijs is en blijft nog steeds een afwerking….

Egaline voor een egale betonvloer

Egaline wordt gebruikt om de kale vloer te egaliseren. Egaline is niet te combineren met kunststof, maar kan wel bewerkt worden met betonverf na droging. Het behandelen van een vloer met egaline is een van de goedkoopste vormen om een vloer mét betonlook te creëren die geschikt is voor dagelijks gebruik in huis.