Rombouts

Vloer en tegelwerken

By - admin

Tips voor het uitkiezen van uw vloer

Of u nu een nieuwbouw huis heeft of een appartement aan het renoveren bent, de vloer is een van de eerste zaken die u uit moet kiezen voor uw nieuwe stekje. De vloer zet de toon voor de rest van uw interieur, het is daarom belangrijk dat u goed nadenkt over het materiaal en de kleur van de vloer. We helpen u graag bij het proces van het uitkiezen van een vloer.

De verschillende materialen voor uw vloer

Als u graag een houtlook heeft die gemakkelijk in onderhoud is, dan is laminaat de beste keuze. Laminaat is gemakkelijk te leggen en bestaat uit geperste houtvezels. Een vloer van kunststof is flexibel en geschikt voor vloerverwarming, PVC is daarom een populaire keuze. Een andere optie van kunststof is vinyl, ideaal als u geen geluidsoverlast wilt veroorzaken dankzij de extra beschermlaag. Voor een industriële look is een gietvloer een mooie oplossing. Voor een warme uitstraling en sfeer kiezen mensen doorgaans voor tapijt. Ten slotte zijn er de houten vloer en tegels. Houten vloeren zijn uniek en geven een warme, rustieke uitstraling aan elke ruimte. Een tegelvloer is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en wordt meestal gebruikt voor ruimtes zoals de badkamer en keuken.

Bedenk hoe u de vloer gaat gebruiken

Een belangrijke factor om over na te denken bij het kiezen van een vloer is uw levensstijl. U kunt het gokken beter overlaten voor als u een kansspel speelt op casino777, maar als het op uw vloer aankomt is het verstandiger om geen risico te nemen. Als u kinderen heeft, dan is het wel zo fijn om een onderhoudsvriendelijke vloer te hebben. De kinderen zullen vaak op de vloer spelen en met veel mensen in huis ontstaan er sneller beschadigingen. Een slijtvaste vloer die tegen een stootje kan is daarom uw beste vriend. In dat geval zijn keramische tegels een uitstekende keuze. Heeft u een wat ‘rustigere’ levensstijl, dan is een vloer van hout of natuursteen een optie. Deze vloeren zijn doorgaans authentiek en wat duurder, een echte blikvanger in huis. Echter moet u er uiteraard wel rekening mee houden dat deze vloeren meer onderhoud vergen.

Houd rekening met de rest van het interieur

Dit is waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar we benoemen het toch. Houd rekening met de rest van het interieur als u een vloer uitkiest, de kleur en patroon in de vloer zetten namelijk de toon voor de rest van uw huisstijl. Het kan het hele interieur samenbrengen of juist breken, het is behoorlijk sfeerbepalend. Vergeet niet dat een vloer moeilijk aan te passen is, in tegenstelling tot muren en meubels. Als u duidelijk weet wat voor meubels u wilt of aan welke stijl u zich wilt houden, dan is het een goed idee om uw vloer daarop aan te passen.

Vloeren voor een ruimtelijk effect

Een vloer kan veel doen voor de ruimtelijkheid van uw interieur. Lichte kleuren laten een ruimte optisch groter lijken, dit komt doordat een lichte vloer juist licht reflecteert. Als u voor tegels kiest, houd dan rekening met het formaat van een kamer. Het is over het algemeen geen goed idee om voor een kleine kamer, grote tegels te kiezen. Verder helpt het om laminaat, parket en tegels in de lengte te leggen waardoor u de lengte van een ruimte kunt benadrukken.

De ondergrond van de vloer

Moderne woningen hebben tegenwoordig vloerverwarming, het is verstandig om hier rekening mee te houden. Niet elke soort vloer is namelijk even geschikt voor vloerverwarming. Controleer de warmteweerstand van het materiaal waar u voor wilt gaan. Om het beste rendement uit de vloer met verwarming te halen, kunt u het beste voor PVC vloeren kiezen. Voor een vloer met een ondergrond van houten planken, is het van belang dat de ondergrond vlak en egaal is voor de vloer gelegd wordt.